Підрив Каховської ГЕС: Кабмін призначив відповідального за ліквідацію наслідків

Читать на русском
Уряд також виділив 1,5 мільярда гривень на будівництво двох нових магістральних водопроводів та пообіцяв направити майже 850 млн гривень на забезпечення потреб регіонів у питній воді.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів ухвалив низку рішень, які мають допомогти у ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Він розповів, що уряд створив Штаб з ліквідації наслідків та призначив його керівником міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. До Штабу також увійдуть міністри, їхні заступники, керівники центральних органів виконавчої влади, представники держпідприємств.

Крім того, Кабмін виділив 1,5 мільярда гривень на будівництво двох нових магістральних водопроводів, щоб забезпечити Кривий Ріг, Нікополь та Марганець питною водою. Відповідатиме за будівництво Держагентство відновлення України.

Також уряд направить Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областям майже 850 млн. гривень на забезпечення потреб регіонів у питній воді.

Прем'єр додав, що евакуація людей із зони підтоплення продовжується. Станом на вечір 6 червня відомо про 1500 підтоплених будинків.

«Рівень води піднявся вже більш як на три метри. У Херсоні розгорнуто три евакуаційні пункти, залучаємо додаткові сили ДСНС», – звітував прем'єр.

Нагадаємо, рашисти підірвали ГЕС у ніч проти 6 червня. Наслідки підриву видно на нових супутникових знімках.

В Укргідроенерго вже назвали можливі терміни та вартість будівництва нової Каховської ГЕС.

Раніше в Міноборони розповіли, для чого росія підірвала гідроелектростанцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: