Підрив Каховської ГЕС унеможливить постачання води в окупований Крим – Данілов

Читать на русском
Внаслідок вчорашнього підриву Каховської ГЕС постачання води до тимчасово окупованого Криму найближчим часом стане фізично неможливим.
Фото: РБК-Україна

Внаслідок вчорашнього підриву Каховської ГЕС постачання води до тимчасово окупованого Криму найближчим часом стане фізично неможливим.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини».

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

«Той акт, який зробила росія, найближчим часом унеможливить поставку води до Криму від слова зовсім. Найближчі три, п'ять, десять років, до того часу, поки не буде відбудована ця дамба, постачання води в Крим буде просто фізично неможливим», - сказав Данілов.

Як відомо, в ніч проти 6 червня російська федерація підірвала дамбу Каховської гідроелектростанції, розташовану поблизу міста Нова Каховка на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Президент Володимир Зеленський уже провів термінове засідання РНБО, присвячене цій ситуації. Він, зокрема, доручив провести евакуацію мешканців з районів ризику та забезпечити питною водою усі міста та села, до яких постачали воду з Каховського водосховища.

Раніше Данілов спростував російські наративи про причетність України до підриву Каховської ГЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: