Евакуйовані з Херсонщини отримають грошову допомогу – що відомо

Читать на русском
Ситуація з евакуацією наразі контрольована. Всього евакуйовано понад 1300 осіб, серед них є люди, які потребують особливого догляду.
Укрінформ

Усім евакуйованим з Херсонщини у зв’язку з підривом Каховської ГЕС буде виплачена грошова допомога у розмірі 2000 гривень на дорослого і 3000 гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

Як повідомляє пресслужба Мінреінтеграції, про це йшлося під час позачергового засідання Координаційного штабу з питань евакуації населення в умовах воєнного стану.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Зазначається, що для розв'язання питань надання гуманітарної допомоги й доставки питної води на постраждалі території вдалося об’єднати міжнародних донорів та гуманітарних операторів. Їхні представники запевнили, що забезпечать необхідний обсяг питної води та буріння свердловин.

«Завдяки досвіду роботи Коордштабу сьогодні нам вдалося швидко вирішити нагальні питання. Це демонструє, що злагоджена координація дій влади та міжнародних організацій допомагає рятувати життя людей. Наша єдність демонструє ворогу, що він не досяг своєї мети, що б він не робив – його чекає поразка. А нас – перемога», – наголосила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Нагадаємо, очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що ситуація з евакуацією наразі контрольована. Всього евакуйовано понад 1300 осіб, серед них є люди, які потребують особливого догляду. Вінницька та Хмельницька області приймуть і розмістять маломобільних осіб.

Як відомо, в ніч проти 6 червня російська федерація підірвала дамбу Каховської гідроелектростанції, розташовану поблизу міста Нова Каховка на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Президент Володимир Зеленський уже провів термінове засідання РНБО, присвячене цій ситуації. Він, зокрема, доручив провести евакуацію мешканців з районів ризику та забезпечити питною водою усі міста та села, до яких постачали воду з Каховського водосховища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: