У Міноборони розповіли, для чого росія підірвала Каховську ГЕС

Читать на русском
За словами Маляр, окупанти досягли лише того, що тепер у мешканців тимчасово захоплених територій Херсонщини та Криму немає прісної води, а підрозділи рф постраждали від затоплення своїх позицій.
Фото: PAP

Окупанти сподівалися, що підрив Каховської ГЕС допоможе їм призупинити деокупацію України Силами оборони, але натомість отримали протилежний ефект.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Вона зазначила, що дії росіян здатні спричинити серйозну екологічну та гуманітарну катастрофу.

«Цілеспрямований підрив дамби було здійснено росіянами, щоб призупинити процес деокупації Силами оборони і змістити вектор уваги суспільства з подій, що відбуваються в Бєлгородській області. Але російські окупанти отримали протилежний ефект», – пише Маляр.

Заступник міністра оборони додала, що тепер у критичному становищі опинилися мешканці тимчасово захоплених територій Херсонщини та Криму, які залишилися без прісної води.

«Крім того, було затоплено позиції російських військових підрозділів, що може призвести до масштабного змивання російських мінних полів та їхньої детонації в хаотичному порядку», – написала Маляр.

Нагадаємо, окупанти підірвали Каховську ГЕС у ніч проти 6 червня. Її замінували ще з минулого року.

Наслідки підриву ГЕС видно на нових супутникових знімках.

Раніше в Укргідроенерго назвали можливі терміни та вартість будівництва нової Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: