Зеленський зустрівся зі спецпредставником Папи Римського: про що говорили

Читать на русском
Зеленський акцентував увагу кардинала Дзуппі на тому, що припинення вогню та заморожування конфлікту не призведе до встановлення миру. Він заявив, що лише постійний тиск на росію здатен принести справедливий мир.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський прийняв у Києві спеціального представника Папи Римського Франциска кардинала Маттео Дзуппі.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби глави держави.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та гуманітарну взаємодію у рамках реалізації української Формули миру.

Зеленський наголосив на тому, що припинення вогню та заморозка конфлікту не призведе до встановлення миру. Він заявив, що лише дипломатична ізоляція та постійний тиск на росію здатні принести справедливий мир.

У зв'язку з цим президент закликав Святий Престол зробити свій внесок як у імплементацію українського мирного плану, так і у звільнення українських полонених та повернення депортованих дітей.

Зеленський також зазначив, що росія продовжує чинити жахливі воєнні злочини проти України, останнім із яких став підрив дамби Каховської ГЕС.

«Цей злочин несе величезні загрози і матиме страшні наслідки для життя людей та екології», - заявив президент.

Нагадаємо, у квітні Папа Римський повідомив, що Ватикан бере участь у «миротворчій місії», щоб спробувати покласти край конфлікту між Росією та Україною. В Україні заявили, що нічого про таку місію не знають.

13 травня Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським у Ватикані. Понтифік потім розповів, з яким проханням до нього звернувся президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: