Папа Римський розповів, з яким проханням до нього звернувся Зеленський

Читать на русском
Франциск зізнався, що тема мирного врегулювання війни росії проти України не була основною під час його переговорів з українським лідером.
Фото: AP

Папа Римський Франциск розповів про те, як пройшла його нещодавня зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Заяву щодо візиту українського лідера до Риму понтифік зробив в інтерв'ю Telemundo.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

У Франциска запитали, чи говорив він із Зеленським про мирне врегулювання війни росії проти України.

Папа відповів, що ні – головною темою переговорів стала депортація українських дітей до росії та можлива допомога Ватикану у їхньому поверненні.

«Зеленський попросив мене про одну велику послугу – щоб я подбав про дітей, яких відвезли до росії. Про посередництво вони не так мріють, бо український блок справді дуже сильний: за ними вся Європа, США. Те, в чому він зацікавлений, і з приводу чого він просить співробітництва, це спроби повернути дітей в Україну», – зазначив Франциск.

Понтифік додав, що повернення окупованих земель України є політичною проблемою.

«Мир буде досягнутий того дня, коли Україна та росія зможуть говорити. Або один з одним, або через посередників. Якщо вони не говоритимуть…це політичне питання», – заявив Папа.

Нагадаємо, зустріч Франциска із Володимиром Зеленським відбулася 13 травня, вона тривала близько 40 хвилин.

Під час нещодавнього візиту до Угорщини Папа Римський заявив, що Ватикан бере участь у «миротворчій місії», щоб спробувати покласти край конфлікту між росією та Україною. При цьому згодом українська сторона заявила, що нічого не знає про цю місію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: