Папа Римський закликав світ не забувати про українців, які досі страждають від війни

Читать на русском
Папа Римський Франциск закликав світ не забувати про українців, які досі страждають від війни з росією.
Vatican News

Папа Римський Франциск закликав світ не забувати про українців, які досі страждають від війни з росією.

Про це пише Vatican News.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Понтифік згадав про Україну під час молитви в неділю, 23 квітня.

«Наступної п’ятниці я поїду на три дні до Будапешта в Угорщині, щоб доповнити подорож, яку 2021 року здійснив на Міжнародний Євхаристійний Конгрес. Це буде також візит у центр Європи, над якою і далі віють холодні вітри війни, в той час, як переміщення багатьох людей ставлять на порядку денному нагальні гуманітарні питання. Але тепер хочу з любов’ю звернутися до братів і сестер угорців, чекаючи на візит до вас. Я знаю, що ви з великими стараннями готуєте мій приїзд: від щирого серця дякую вам за це. І не забуваймо про наших братів і сестер українців, які досі страждають від цієї війни», – заявив Папа Римський.

Він також згадав й про Всесвітній день Землі, який відзначався напередодні, а також про ситуацію в Судані.

Раніше повідомляли, що Папа Римський Франциск говоритиме про війну росії проти України під час майбутнього візиту до Угорщини.

Спочатку візит Папи до Угорщини мав відбутися на початку квітня. Однак канцелярія понтифіка перенесла поїздку на кінець місяця через респіраторну інфекцію у Франциска.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: