Заарештовано акції Марченко у 7 підприємствах припортової інфраструктури Одещини

Читать на русском
Заарештовано акції Оксани Марченко на 740 млн у підприємствах припортової інфраструктури на Одещині. Компанії мають стратегічне значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря.
Скріншот з відео

Накладено арешт на акції Оксани Марченко у 7 підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області. Загальна вартість заблокованих активів становить близько 740 млн грн.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Йдеться про корпоративні права в АТ «Ексімнафтопродукт», ПрАТ «Синтез Ойл», ПрАТ «Синтез Транзит», ТОВ «Укрлоудсистем», АТ «Одеснафтопродукт», ПрАТ «Чорноморський паливний термінал» та ТОВ «Альбіон Коммодітіз».

У СБУ зазначили, що дружина Віктора Медведчука володіла частками у цих компаніях через офшорні структури: «Арешт відповідного майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб та надалі дозволить передати на користь нашої держави. Ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря».

Нагадаємо, Оксані Марченко заочно повідомили про підозру. За версією слідства, компанії, кінцевим бенефіціаром яких вона є, фінансували Росгвардію та російське МВС.

Суд заарештував її активи на суму 5,6 млрд гривень. Крім того, було заарештовано корпоративні права Оксани Марченко у АТ «Запорізький завод феросплавів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: