Суд відібрав у Оксани Марченко земельні ділянки на березі Дніпра

Читать на русском
У держвласність повернули землю на березі Дніпра вартість понад 204 млн гривень, якою незаконно володіла Оксана Марченко.
Фото: ТАРС

Господарський суд Київської області повернув у власність держави земельні ділянки лісогосподарського призначення на березі Дніпра у Бориспільському районі, що належали Оксані Марченко.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

СБУ оголосила в розшук дружину Медведчука Оксану МарченкоВ карточці розшуку повідомляється, що Марченко є особою, яка переховується від органів досудового розслідування.

Площа ділянок складає 9,5 га, їхня вартість оцінюється у більш ніж 204 млн гривень.

«Прокурори в суді довели, що частину лісової ділянки на березі Дніпра у Бориспільському районі було відведено у приватну власність всупереч вимогам законодавства. Надалі землю внесли до статутного фонду юридичних осіб, бенефіціаром якого є дружина екснародного депутата, позбавленого українського громадянства – лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ (Віктора Медведчука – ред.)», – йдеться у повідомленні.

Враховуючи порушення вимог законодавства, прокуратура звернулася до суду, який задовольнив позов щодо повернення у державну власність цих земель.

Нагадаємо, Оксані Марченко заочно повідомили про підозру. За версією слідства, компанії, кінцевим бенефіціаром яких вона є, фінансували Росгвардію та російське МВС.

Суд заарештував її активи на суму 5,6 млрд гривень. Крім того, було заарештовано корпоративні права Оксани Марченко у АТ «Запорізький завод феросплавів», а також дві земельні ділянки у Львівській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: