Суд арештував нові активи Оксани Марченко

Читать на русском
Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина колишнього народного депутата Віктора Медведчука володіє через чотири офшорні компанії.
Скріншот

Суд арештував корпоративні права Оксани Марченко в АТ «Запорізький завод феросплавів» на понад 1 млрд грн.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина колишнього народного депутата Віктора Медведчука володіє через чотири офшорні компанії.

«Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні і входить до списку найбільших металургійних компаній в Європі. Арешт активів убезпечить їх від продажу чи перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що в рамках розслідування за клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури раніше було арештовано активи та майно на понад 5,6 млрд грн, кінцевим бенефіціаром яких є дружина колишнього народного депутата України.

Нагадаємо, 7 лютого Марченко заочно повідомили про підозру, а 11 квітня оголосили у розшук. За версією слідства, компанії, кінцевим бенефіціаром яких вона є, фінансували Росгвардію і російське МВС.

Згодом Британія додала Марченко до списку санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: