Блінкен анонсував виділення «потужного пакету підтримки» для України на саміті НАТО

Читать на русском
Глава Держдепу також зазначив, що союзники по НАТО пам'ятають про зобов'язання щодо майбутнього членства України в Альянсі.
Фото: AP

Країни-члени НАТО мають намір надати Україні потужний пакет допомоги на саміті Альянсу у Вільнюсі.

Про це заявив глава Держдепу США Ентоні Блінкен під час брифінгу в норвезькому Осло.

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

За його словами, Україна може розраховувати як на політичну, так і практичну допомогу.

«У Вільнюсі на саміті лідерів НАТО ми, а також інші друзі України, хочемо надати дуже потужний пакет як політичної, так і практичної підтримки», - заявив Блінкен.

Глава Держдепу додав, що союзники по НАТО пам'ятають про зобов'язання щодо майбутнього членства України в Альянсі, які вони взяли на себе під час Бухарестського саміту 2008 року.

«Всі тут підтримують Бухарестські зобов’язання. Нічого не змінилось. Ми особливо зосереджені на тому, що ми можемо зробити, щоб ще більше посилити відносини між Україною та НАТО. Я думаю, ви побачите, що це буде особливістю саміту у Вільнюсі», – наголосив Блінкен.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова стати членом НАТО, але чекає, коли Альянс буде готовий прийняти нашу країну. У МЗС України вже назвали три кроки для успішного саміту НАТО у Вільнюсі.

Раніше генсек Альянсу Єнс Столтенберг розповів, які рішення щодо України планує ухвалити НАТО на липневому саміті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: