У МЗС України назвали три кроки для успішного саміту НАТО у Вільнюсі

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до 31 очільника зовнішньополітичних відомств країн НАТО напередодні їхньої неформальної зустрічі в Осло.
Слово і діло

Україна очікує певні кроки щодо вступу нашої країни до НАТО та зміцнення зв'язків на майбутньому саміті Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться у липні.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляє у Twitter.

Згідно зі словами українського міністра, у своєму виступі перед головами МЗС країн НАТО він озвучив «три кроки для успіху Вільнюського саміту».

Вступ до НАТО: з якими країнами Україна підписала декларації щодо підтримки руху до АльянсуУкраїна вже з 18 країнами підписала декларації щодо підтримки своєї євроатлантичної інтеграції. Список – на інфографіці.

«Посилити інституційні зв'язки та допомогу між Україною та НАТО. Зробити крок до членства України в НАТО. Надати гарантії безпеки на шляху України до НАТО», – зазначив він.

Очікується, що порядок денний майбутнього саміту НАТО обговорюватимуть міністри закордонних справ на зустрічі в Осло, що триватиме протягом наступний двох діб.

Нагадаємо, що до цього для задоволення євроатлантичних прагнень Києва були висунуті різні ідеї – від ухвалення окремої декларації та надання гарантій безпеки за ізраїльською моделлю до створення нової Ради Україна-НАТО.

Раніше Столтенберг розповів, які рішення щодо України планує ухвалити НАТО на липневому саміті.

Також стало відомо, що Україна очікує політичного запрошення до НАТО на липневому саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: