Україна готова вступити до НАТО, але чекає, коли до цього буде готовий Альянс – Зеленський

Читать на русском
Зеленський у Молдові заявив, що Україна готова стати членом НАТО. Він також наголосив на важливості гарантій безпеки для України та сусідніх країн.
point.md

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова стати членом НАТО, але чекає, коли Альянс буде готовий прийняти нашу країну.

Він сказав про це після прибуття до Молдови на саміт Європейської політичної спільноти.

Вступ до НАТО: з якими країнами Україна підписала декларації щодо підтримки руху до АльянсуУкраїна вже з 18 країнами підписала декларації щодо підтримки своєї євроатлантичної інтеграції. Список – на інфографіці.

«Я радий, що тут. Приїхати було непросто. Але мій візит — це послання від усіх українців: ми підтримуємо молдавський народ, ми готові завжди йти разом, пліч-о-пліч. Дякую молдаванам за те, що прийняли всіх наших людей, усіх біженців, ми ніколи цього не забудемо. Ми обговорили з президентом наші відносини, інфраструктуру, важливі проєкти, які ми завершимо у найближчому майбутньому, наше майбутнє у ЄС. Україна готова вступити до НАТО, ми чекаємо, коли НАТО буде готове прийняти Україну. Гарантії безпеки важливі не лише для України, а й для наших сусідів — для Молдови через агресію росії», — цитує Зеленського NewsMaker.

На запитання, коли завершиться війна, президент відповів: «Коли Україна переможе. Росія може зупинити війну раніше, якщо піде з наших окупованих територій».

Нагадаємо, раніше у МЗС України назвали три кроки для успішного саміту НАТО у Вільнюсі.

Єнс Столтенберг розповів, які рішення щодо України планує ухвалити НАТО на липневому саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: