Сейм Латвії закликав НАТО запросити Україну до Альянсу

Читать на русском
Сейм Латвії затвердив проєкт рішення про підтримку України на саміті НАТО у Вільнюсі. Він закликає Альянс ухвалити рішення щодо запрошення Києва.
novynarnia.com

Сейм Латвії затвердив проєкт рішення про підтримку України на саміті НАТО у Вільнюсі. Він закликає Альянс ухвалити рішення щодо запрошення Києва.

Про це пише у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Латвія закликає НАТО сформулювати конкретні завдання, які Київ повинен виконати для швидкої інтеграції в Альянс.

Вступ до НАТО: з якими країнами Україна підписала декларації щодо підтримки руху до АльянсуУкраїна вже з 18 країнами підписала декларації щодо підтримки своєї євроатлантичної інтеграції. Список – на інфографіці.

«Я вітаю сьогоднішню заяву Сейму латвійського парламенту, який закликає НАТО запросити Україну на саміт у Вільнюсі та сформулювати чітку дорожню карту для забезпечення швидкої інтеграції. Я вдячний нашим латвійським друзям», – йдеться у його повідомленні.

За інформацією видання Delfi латвійський сейм вважає, що Україна має право на самооборону на тлі російської агресії відповідно до Статуту ООН, а також має право обирати в яких міжнародних організаціях вона братиме участь.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова стати членом НАТО, але чекає, коли Альянс буде готовий прийняти нашу країну. Раніше у МЗС України назвали три кроки для успішного саміту НАТО у Вільнюсі.

Також писали, що Єнс Столтенберг розповів, які рішення щодо України планує ухвалити НАТО на липневому саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: