Сейм Литви вважає, що на саміті у Вільнюсі Україну потрібно запросити до НАТО

Читать на русском
Сейм Литви ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що на саміті у Вільнюсі Україну потрібно запросити до НАТО.
Фото: AP

Сейм Литви ухвалив резолюцію, в якій визначив основні цілі країни на липневому саміті НАТО у Вільнюсі.

Документ одноголосно схвалили, йдеться на сайті парламенту.

Як змінювалося ставлення українців до членства в НАТОЯк за роки незалежності змінювалося ставлення українців до членства країни в НАТО – на інфографіці. Станом на жовтень підтримка вступу до Альянсу є рекордною.

Одна з цілей Литви на майбутньому саміті стосується України: «Всебічно підтримати Україну практичними заходами, у тому числі політично, визнаючи необхідність запросити Україну стати членом НАТО на саміті у Вільнюсі (шляхом підписання протоколів про приєднання та започаткування процесу ратифікації, коли умови для цього виникнуть)».

У Сеймі вважають, що це було б стратегічним рішенням Альянсу для миру в Україні та Європі, а також сприяло б глибшому включенню України до структури та процесів НАТО ще до вступу.

У резолюції також йдеться, що перемога України над росією та членство в НАТО встановила б стійкий мир у всій Європі, а також показало б, що рф не має права вето на розширення Альянсу, а Україна не перебуває в зоні її впливу.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на саміт Альянсу, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Зеленський розповів, на які рішення очікує від саміту.

Столтенберг раніше говорив, що Україна зможе стати членом Альянсу після війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: