Зеленський розповів, яких рішень очікує від саміту НАТО у Вільнюсі

Читать на русском
Під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Фінляндії президент висловив сподівання, що Україна невдовзі зможе отримати від Альянсу гарантії безпеки.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський поділився своїми очікуваннями від Вільнюського саміту НАТО, який має відбутися у липні.

У ході спільної пресконференції з прем'єр-міністром Фінляндії він заявив, що Україна розширить свою взаємодію з Альянсом.

Чи буде членство в НАТО запорукою безпеки для майбутнього України: у РНБО дали відповідьКоли Україна стане повноправним членом НАТО – це буде певна запорука безпеки на майбутнє. Але цією запорукою може бути не лише Альянс.

«Так, ми запрошені на саміт, але ми хотіли б, щоб були відповідні кроки вперед, окрім статусу, який сьогодні у нас у відносинах з НАТО», – повідомив президент.

Зеленський додав, що Україна вдячна НАТО за військову підтримку, проте Києву потрібні конкретні гарантії безпеки ще до того, як країна стане повноправним членом Альянсу.

«Саме відповідних кроків назустріч з боку держав НАТО в Україну, до гарантій безпеки ми очікуємо на Вільнюському саміті. Працюватимемо над цим», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, Зеленський вже отримав запрошення на Вільнюський саміт від голови НАТО Єнса Столтенберга.

Раніше глава МЗС Естонії назвав умови, за яких можлива безпека України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: