В Японії та Південній Кореї оголосили повітряну тривогу через запуск КНДР ракети-носія

Читать на русском
У КНДР заявили, що запущена ракета є носієм військового супутника, який вони планували вивести на орбіту в період з 31 травня по 11 червня.
Getty Images

В Японії та Південній Кореї оголосили повітряну тривогу після того як КНДР запустила космічну ракету-носій.

Про це повідомляє видання The Guardian.

У КНДР заявили, що запущена ракета є носієм військового супутника, який вони планували вивести на орбіту в період з 31 травня по 11 червня. Невідомо, чи вивела супутник саме ця ракета чи вона була випробувальною.

Балістичні ракети: у яких країнах і скільки полігонів для випробуваньПолігони для випробувань балістичних ракет у країнах світу – на інфографіці. Найбільше полігонів у США – сім.

Водночас, в Сеулі після запуску оголосили повітряну тривогу і закликали громадян готуватись до можливої евакуації. Однак пізніше міністерство внутрішніх справ заявило, що попередження було надіслано помилково.

Про небезпеку повідомляли і в південній префектурі японської Окінави. Згодом було підтверджено, що ракета не пролітала над територією Японії.

«Запуск супутника Північною Кореєю є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють країні використовувати балістичні технології, оскільки вони розглядаються як прикриття ракетних випробувань», - зазначає видання.

Нагадаємо, що Японія готується збивати ракети у разі їх пуску зі сторони КНДР.

Раніше в Північній Кореї пригрозили, що вважатимуть оголошенням війни спробу США збити свою міжконтинентальну ракету під час випробувального запуску в Тихому океані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: