Японія готується збивати ракети у разі їх пуску зі сторони КНДР

Читать на русском
Міністр оборони Ясукадзу Хамада в суботу наказав Силам самооборони бути готовими збити північнокорейську ракету або супутник-шпигун.
фото: aa.com.tr

Міноборони Японії веде підготовку Сил реагування до можливого запуску військового супутника-розвідника або ракети з Північної Кореї.

Про це повідомляє The Japan Times.

«Міністр оборони Ясукадзу Хамада в суботу наказав Силам самооборони бути готовими збити північнокорейську ракету або супутник-шпигун у разі їх падіння на територію Японії», - йдеться в повідомленні.

КНДР пригрозила G7 за намагання «порушити ядерні інтереси» країниБудь-який крок членів G-7, спрямований на порушення суверенітету та фундаментальних інтересів Північної Кореї, буде «повністю стриманий сильною протидією».

Згідно з інформацією видання, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин минулого тижня наказав запустити перший у країні військовий супутник-шпигун, при цьому не вказуючи часові рамки.

При цьому, Кім сказав, що супутник уже створено, і наказав офіційним особам прискорити підготовку до його запуску, натякаючи на те, що це може статися незабаром.

Водночас, міністр оборони Японії наказав військовим провести необхідні приготування у разі «наказу на знищення балістичних ракет». Це розпорядження може бути виконане за погодженням з прем'єр-міністром.

Підготовка Японії включає відправку наземних батарей протиракетної оборони Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) до частин префектури Окінава, а також розгортання есмінців Морських сил самооборони Aegis, які оснащені перехоплювачами SM-3 у водах навколо країни.

Нагадаємо, Північна Корея у четвер, 13 квітня, запустила балістичну ракету середньої чи більшої дальності у напрямку Східного моря.

Раніше в Північній Кореї пригрозили, що вважатимуть оголошенням війни спробу США збити свою міжконтинентальну ракету під час випробувального запуску в Тихому океані.

Також у суботу, 15 квітня, під час виступу прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди стався вибух, його евакуювали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: