Путіна та Лукашенка не запросили на коронацію Чарльза III, хоча до списку потрапив навіть дипломат із КНДР

Читать на русском
На коронацію запросили всіх глав держав із інших країн, з якими Велика Британія має дипломатичні відносини, а також представників британських домініонів та заморських територій.
Фото: AP

Влада Великої Британії не запрошувала російського диктатора володимира путіна та самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка на коронацію Чарльза III.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на неназвані джерела у британському уряді.

Перша за 70 років церемонія: якою буде коронація Чарльза ІІІКоронація Чарльза ІІІ відбудеться у Вестмінстерському абатстві у Лондоні 6 травня. Подробиці церемонії – на інфографіці.

За даними журналістів, Лондон також не передавав запрошення лідерам Ірану, М'янми, Сирії, Афганістану та Венесуели.

На коронацію запросили всіх глав держав з інших країн, з якими Велика Британія має дипломатичні відносини, а також представників британських домініонів і заморських територій.

Видання зазначає, що запрошення були надіслані навіть високопоставленим дипломатам із Північної Кореї та Нікарагуа.

Нагадаємо, коронація Чарльза ІІІ відбудеться в Лондоні 6 травня. Церемонію відвідають понад 2,2 тисячі осіб, у тому числі іноземні монархи, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, а також президент Франції Емманюель Макрон і польський лідер Анджей Дуда.

На коронації буде й українська делегація. При цьому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відмовився розповісти, хто увійде до її складу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: