КНДР запустила балістичну ракету у бік Східного моря

Читать на русском
Північна Корея знову провела випробування балістичної ракети, запустивши її у бік Східного моря.
KCNA via Reuters

Північна Корея у четвер, 13 квітня, запустила балістичну ракету середньої чи великої дальності у напрямку Східного моря.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на південнокорейських військових.

Об'єднаний комітет начальників штабів повідомив, що виявив пуск на околицях Пхеньяну о 7:23 ранку: ракета, випущена під великим кутом, пролетіла близько тисячі кілометрів, перш ніж впасти у воду.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

«Запуск балістичної ракети Північною Кореєю є серйозним провокаційним актом, який завдає шкоди не лише миру та стабільності на Корейському півострові, а й у міжнародному співтоваристві, а також є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН», – йдеться у заяві.

Рада національної безпеки при президенті Південної Кореї рішуче засудила запуск КНДР балістичної ракети. Випробування також засудили США.

У Сеулі вважають, що останній запуск міг бути демонстрацією сили КНДР напередодні 111-річчя від дня народження Кім Ір Сена.

Міністр оборони Японії Ясукадзу Хамада заявив, що Північна Корея могла запустити міжконтинентальну балістичну ракету. Після пуску влада закликала жителів північної префектури країни Хоккайдо пройти в укриття, припускаючи, що ракета може впасти неподалік регіону. Але все обійшлося.

Нагадаємо, 27 березня КНДР здійснила чергові запуски балістичних ракет у бік Японського моря.

Раніше в Північній Кореї пригрозили, що вважатимуть оголошенням війни спробу США збити свою міжконтинентальну ракету під час випробувального запуску в Тихому океані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: