«Це буде очевидним оголошенням війни»: у КНДР пригрозили США на випадок спроби збити свою ракету

Читать на русском
Сестра Кім Чен Іна пригрозила США війною у разі спроби збити ракету КНДР під час випробувального запуску.
Yonhap

КНДР вважатиме оголошенням війни спробу США збити свою міжконтинентальну ракету під час випробувального запуску в Тихому океані.

З таким попередженням виступила сестра північнокорейського лідера Кім Е Чжон, її цитує Центральна телеграфна агенція Кореї (ЦТАК).

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

«Якщо за нашим випробувальним запуском стратегічних озброєнь, який проводиться у відкритому морі та регіоні поза американською юрисдикцією, без загрози для інших країн, слідуватиме військова реакція, як перехоплення, це буде очевидним оголошенням війни проти КНДР», – заявила Кім Е Чжон.

Вона не уточнила, чи планує Північна Корея випробування найближчим часом, але країна часто проводить випробувальні запуски ракет у відповідь на американсько-південнокорейські військові навчання.

«Ми стежимо за військовими діями американських військ та південнокорейських маріонеткових збройних сил і завжди знаходимося в стані готовності прийняти відповідні, швидкі та пригнічувальні дії у будь-який час», – додала сестра Кім Чен Іна.

Нагадаємо, з початку року Північна Корея запустила три балістичні ракети. 19 лютого було підтверджено перший запуск міжконтинентальної балістичної ракети. 20 лютого було запущено ще дві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: