Байден підтвердив, що США почнуть навчати українських пілотів управлінню F-16

Читать на русском
За словами президента США, такі дії з боку партнерів дозволять посилити здатність України захищати себе у довгостроковій перспективі.
Фото: Los Angeles Times

Президент США Джо Байден офіційно підтвердив, що американська армія почне тренувати українських пілотів для роботи зі винищувачами F-16.

Про це повідомляє портал Sky News із посиланням на прес-конференцію Байдена в японській Хіросімі.

Винищувачі F-16: що відомо про перспективи отримання американських літаківУкраїна хоче одержати від союзників американські винищувачі F-16. Що про це відомо – на інфографіці.

«Я сказав Зеленському та членам його команди, що США разом із союзниками та партнерами розпочнуть тренування українських льотчиків для винищувачів четвертого покоління, включаючи F-16», – заявив американський президент.

За словами Байдена, такі дії з боку партнерів дозволять посилити здатність України захищати себе у довгостроковій перспективі.

«Минулого року ми передавали Україні все, що їм було потрібно на той час. Тепер ми йдемо у бік того, щоб вони могли захищатись далі», – зазначив Байден.

Нагадаємо, інформація про те, що США візьмуть участь у підготовці українських льотчиків до управління F-16 з'явилася ще 19 травня. При цьому Байден весь цей час не робив офіційних заяв із цього приводу.

Раніше в США дійшли висновку, що українські льотчики здатні опанувати винищувачі F-16 за чотири місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: