Зеленський відреагував на рішення США щодо «коаліції винищувачів»

Читать на русском
За словами Зеленського, рішення Байдена про навчання українських військових допоможе суттєво зміцнити українські Повітряні сили.
Фото: Flickr

Президент Володимир Зеленський прокоментував рішення Джо Байдена щодо підтримки навчання українських військових на західних винищувачах F-16.

Пост, присвячений цій темі, з'явився у Twitter-акаунті глави держави.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

За словами Зеленського, це рішення суттєво зміцнить українські Повітряні сили.

«Вітаю історичне рішення США та Джо Байдена підтримати міжнародну коаліцію винищувачів. Це суттєво зміцнить нашу армію у небі. Розраховую обговорити практичну реалізацію цього рішення на саміті G7 у Хіросімі», – написав Зеленський.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Байден поінформував лідерів G7 про те, що США підтримуватимуть спільні зусилля з союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включаючи F-16.

ВПС США вже оцінили здатність українських пілотів опанувати винищувачі F-16 і вважають, що навчальна програма для них може тривати чотири місяці.

Раніше у Міноборони розповіли, скільки винищувачів F-16 хоче отримати Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: