Якщо Україна отримає винищувачі F-16, то виграє війну – Ігнат

Читать на русском
Україна наголошує на партнерах на необхідності F-16 для України, адже неможливо тими засобами ППО, які існують ще з радянських часів, перекрити всю територію України.

Україна наголошує партнерам на необхідності західних винищувачів F-16. Адже засоби ППО, які існують ще з радянських часів, не здатні перекрити всю територію України.

Про це заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Еспресо.

«Коли будуть F-16, ми виграємо цю війну. Якщо ці літаки прийдуть в Україну, вони стануть на бойове чергування в різних регіонах на наших оперативних аеродромах», – сказав Ігнат.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

Він наголосив, що територія країни та протяжність державного кордону велика, а лінія фронту, враховуючи Білорусь, Придністров'я та чорноморське узбережжя – понад 2,5 тисячі км.

Проте навіть отримуючі такі західні системи, як NASAMS, IRIS-T, Patriot та вже SAMP/T, а також ППО сухопутних військ, перекрити всю територію лише комплексам ППО не вдасться.

«Тому нам потрібен F-16, у якого є винищувальне прикриття, він також є частиною ППО. Винищувач може працювати по повітряних цілях як знизу, так і зверху. Там, де немає ППО, буде працювати F-16», – пояснив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, Данія навчатиме українських пілотів та допускає надання українським захисникам F-16.

Також стало відомо, що США та союзники готові надати Україні F-16.

Раніше президент США Джо Байден підтримав підготовку українських пілотів на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: