Південна Корея надасть платформи розвитку «розумного міста» для відбудови України

Читать на русском
Україна очікує участь компаній з Південної Кореї у різних проєктах відновлення. Зокрема, планується надання Україні платформи розвитку розумного міста.
Ілюстративне фотоФото: stopcor.org

Південна Корея підтримує Україну у боротьбі з агресором. Так, країна планує передати Києву платформи розвитку «розумного міста», які використовуватимуться для післявоєнної відбудови.

Про це з посиланням на офіс корейського міністра повідомляє Yonhap.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

Міністр земель, інфраструктури та транспорту Південної Кореї Вон Хі Рьон вирушив до Польщі. Там він зустрінеться з українськими посадовцями й обговорить проєкти відбудови України після війні з рф й, зокрема, участь Південної Кореї у цьому процесі.

Планується, зокрема, що він підпише меморандум про взаєморозуміння з Міністерством інфраструктури України, який передбачатиме передачу Південною Кореєю платформ розвитку «розумного міста».

В основі цієї концепції лежить використання у міській структурі різних інтелектуальних систем, інтегрованих в інтернет-технології. Повідомляється, що мова йде про системи міського транспорту та комунікацій на основі ІТ і передових рішень.

Українська сторона висловила високі очікування щодо участі південнокорейських компаній у різних проєктах відновлення, в тому числі таких, як будівництво нових ядерних реакторів та інфраструктури для виробництва водню й електрогенерації, говориться повідомленні.

Нагадаємо, Корея надасть Україні 8 мільярдів доларів на надзвичайно пільгових умовах.

Також Південна Корея заборонила експорт низки товарів до Росії та Білорусі.

Раніше Південна Корея вперше висловила готовність надати військову допомогу Україні.

Крім того, Південна Корея та Німеччина співпрацюватимуть у підтримці України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: