Зеленський у парламенті Південної Кореї: Нам потрібні системи ППО, літаки, танки та боєприпаси

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 11 квітня, звернувся до Південної Кореї та закликав надати військову допомогу.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 11 квітня, звернувся до Південної Кореї та закликав надати військову допомогу.

За словами Зеленського, в умовах війни, яку розпочала росія, країні необхідно декілька видів озброєння.

Потрібно продовжувати тиснути на росію, щоб забезпечити мир – ЗеленськийОсновне завдання України - змусити світ відмовитися від російських нафти і газу, перекрити криваві потоки грошей, які отримує росія

«Нам потрібні системи протиповітряної оборони, нам потрібні літаки, танки, інша бронетехніка, артилерійські системи та боєприпаси. І у вас є те, що може бути незамінним для нас. У вас це є. Броньовані машини, протиповітряна, протитанкова, протикорабельна зброя», - сказав президент.

Зеленський зазначив, що «коли стоїть питання про виживання у війні, спрямованій на повне підпорядкування народу, треба надавати принципові відповіді. Звичайні правила постачання зброї треба переглянути. І діяти швидко. Потрібно допомагати. Дати необхідну зброю Україні – значить не лише врятувати життя наших людей і не лише дати нам можливість деблокувати наші міста, а й урятувати інші держави, інші регіони від подальшого розростання російської агресії».

Президент під час свого виступу також розповів, що під час боїв у місті Маріуполь загинули десятки тисяч людей.

Він висловив думку, що за допомогою постачання західної зброї Україна зможе деблокувати «наш багатостраждальний Маріуполь» та врятувати інші держави від подальшого розгортання російської агресії.

Нагадаємо, раніше Зеленський попросив у Норвегії зброю проти кораблів, а Греції запропонував разом відновлювати Маріуполь після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: