Південна Корея заборонила експорт ще 741 найменування товарів до росії та Білорусі

Читать на русском
Сеул додав у «чорний список» ще 741 товар, пов’язаний з напівпровідниками, хімічними речовинами, сталлю, автомобілями, технікою, квантовими комп’ютерами та іншими речами.
Ілюстративне фото

У понеділок, 24 квітня, Південна Корея оголосила про рішення посилити контроль над експортом основних товарів промисловості до росії та Білорусі.

Відповідні зміни запровадило міністерство торгівлі, промисловості та енергетики країни, пише YonHap.

Зазначається, Сеул додав у «чорний список» ще 741 товар, пов’язаний з напівпровідниками, хімічними речовинами, сталлю, автомобілями, технікою, квантовими комп’ютерами та іншими речами.

Загалом у списку вже 798 товарів.

У міністерстві повідомили, що обмеження запровадили у відповідь на вторгнення росії в Україну.

«Цей крок був зроблений через високу ймовірність того, що ці предмети будуть використані країнами-імпортерами для озброєння та військових цілей», - сказали в уряді.

Нагадаємо, 19 квітня Південна Корея заявила, що може розширити підтримку України, вийшовши за межі гуманітарної та економічної допомоги, у разі «великомасштабного нападу на цивільне населення».

Тоді ж експрезидент рф Дмитро Медведєв почав погрожувати, що росія почне постачати КНДР «новітні зразки зброї», якщо Південна Корея надасть Україні військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: