Південна Корея і Німеччина співпрацюватимуть у підтримці України

Читать на русском
Південна Корея і Німеччина домовилися спільно працювати на підтримку України, заявив очільник МЗС Південної Кореї Пак Цзінь під час прес-конференції з німецькою колегою Анналеною Бербок.
Головні дипломати Німеччини та Південної Кореї домовились про спільну підтримку УкраїниФото: Yonhap

Південна Корея і Німеччина домовилися спільно працювати над дипломатичними та економічними заходами на підтримку України.

Про це заявив міністр закордонних справ Південної Кореї Пак Цзінь під час прес-конференції з німецькою колегою Анналеною Бербок у Сеулі, передає Yonhap.

Головні дипломати країн провели стратегічний діалог, одним з головних питань якого були спільні зусилля щодо підтримки України у війні з російськими окупантами.

«Сторони висловили занепокоєння погіршенням гуманітарної та економічної ситуації в Україні та розділили розуміння того, що міжнародна солідарність і підтримка сьогодні важливіші, ніж будь-коли», – сказав Пак.

Відповідаючи на питання щодо передачі Україні південнокорейської зброї, Пак наголосив на позиції Сеула, який «надає Україні, що охоплена війною, гуманітарну допомогу у співпраці з міжнародним співтовариством».

Нагадаємо, що у листопаді минулого року стало відомо, що Південна Корея вперше продасть США снаряди для передачі Україні.

Також Південна Корея приєдналася до країн, що підтримують усунення росії та Білорусі від Олімпіади в Парижі.

Раніше стало відомо, що ЗСУ отримали від Німеччини нову партію військової допомоги.

Також міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна передала Україні більше танків Leopard 2, ніж було погоджено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: