Корея надасть Україні $8 мільярдів за надзвичайно пільговими умовами

Читать на русском
Термін кредиту може складати до 40 років під 0,15% річних із відстрочкою повернення тіла кредиту на 10 років.
Мінекономіки

Україна включена до переліку пріоритетних країн двостороннього співробітництва з Республікою Корея в рамках програми Офіційної допомоги розвитку.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як змінювався рівень бідності в УкраїніДо повномасштабної війни рівень бідності в Україні, за оцінкою Світового банку, становив 5,5 відсотків. За підсумками 2022 року він перевищив 24 відсотки і може ще зрости.

Можливість отримання першого траншу від від Фонду економічного розвитку і співробітництва (EDCF) в розмірі до $300 млн з'явиться вже в 2023 протягом 3-4 місяців з моменту підписання другого етапу угоди, що очікується у червні.

«Наступний транш до $3 млрд стане доступним в 2024 році з поступовим збільшенням ліміту до $8 млрд по мірі наповнення пайплайну проектів. Також Україна зможе використовувати корейські потужності та досвід для повоєнної відбудови зруйнованої інфраструктури, промислових та цивільних об’єктів», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, кошти будуть залучені на довгостроковий період під мінімальні відсотки.

«Термін кредиту може складати до 40 років під 0,15% річних із відстрочкою повернення тіла кредиту на 10 років. Позики надаватимуться Експортно-імпортним банком Кореї в рамках фонду економічного розвитку», – додають у відомстві.

Крім того, планується відкриття офісу EDCF в Україні.

«Україна використовує усі можливості для залучення додаткових ресурсів від міжнародних партнерів. Реалізація Угоди відкриє нові можливості для співпраці бізнесу обох країн. Ми розраховуємо на активну участь корейського бізнесу у повоєнному відновленні країни» – заявила перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк надав Україні $132 мільйони.

Крім того, Україна отримала від Канади кредит у майже 2 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: