Байден оголосить про новий пакет військової допомоги Україні після зустрічі з Зеленським – Politico

Читать на русском
Новий пакет допомоги від США включатиме обладнання, що Україна вже отримувала раніше, але надзвичайно корисне під час очікуваного контрнаступу та  боїв, які очікуються цієї весни та літа.
Президент США Джо Байден та президент України Володимир ЗеленськийФото: Press Office/ AP

Президент США Джо Байден збирається оголосити про новий пакет військової допомоги Україні після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на саміті G7 в Японії цими вихідними.

Про це пише видання Politico із посиланням на джерела в американських та українських урядових колах.

Повідомляється, що вартість пакету становить 375 млн доларів.

Новий пакет допомоги включатиме артилерійські снаряди, бронетехніку та протитанкову зброю.

«Це обладнання, яке США разом із союзниками вже постачали раніше, але яке дуже необхідне напередодні очікуваного контрнаступу та важких боїв, що очікуються навесні і влітку», – пише видання.

Володимир Зеленський буде особисто присутній на саміті G7 у Хіросімі, де серед іншого проведе зустріч із президентом США Джо Байденом.

Нагадаємо, після візиту президента України Володимира Зеленського до Саудівської Аравії стало відомо про те, що він поїде на саміт G7 та зустрінеться там із Байденом.

Також повідомлялося, що на саміті G7 прийняли заяву щодо України. Обіцяють військову підтримку та обмеження експорту російських алмазів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: