У США готові погодити модернізацію F-16 для Туреччини – Reuters

Читать на русском
Під час офіційної процедури Конгрес дасть згоду, це буде перший за багато років продаж Туреччині військових технологій.
mil.in.ua

США готуються погодити продаж Туреччині обладнання для модернізації винищувачів F-16, які вже є у неї на озброєнні.

Про це повідомляє агенція Reuters, із посиланням на свої джерела.

Зазначається, що американський Держдеп готується почати процедуру погодження щодо продажу обладнання для модернізації винищувачів – зокрема радарів та авіоніки.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

Також ЗМІ дізналися від поінформованих співрозмовників, що керівники відповідних комітетів Конгресу вже неформально дали згоду на це.

Як відомо, якщо під час офіційної процедури Конгрес дасть згоду, це буде перший за багато років продаж Туреччині військових технологій.

Водночас, щодо ширшої угоди про продаж додаткових F-16 зрушень поки немає.

Як повідомляється, в експертних колах вважають, що це у тому числі може бути непублічним предметом торгу із США для того, аби Туреччина нарешті припинила блокувати вступ до НАТО Швеції.

Варто зазначити, що Анкара тривалий час намагається отримати від США принаймні винищувачі F-16 – після того, як Туреччину через купівлю російських С-400 виключили із програми щодо F-35 та наклали на неї санкції.

Нагадаємо, що на наступній зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» Україна очікує гарних новин про західні літаки F-16.

Також повідомлялося, що в Естонії розглядають придбання винищувачів F-16 для України.

Раніше стало відомо, що група сенаторів США вимагає від Пентагону відправити F-16 Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: