Від наступного «Рамштайну» очікуємо хороших новин щодо винищувачів F-16 – Ігнат

Читать на русском
На наступній зустрічі у форматі Рамштайні Україна сподівається на позитивне рішення щодо передачі винищувачів F-16, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

На наступній зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» Україна очікує гарних новин про західні літаки F-16.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Очікуємо від наступного «Рамштайну» гарних новин все ж таки про літаки. Якщо буде рішення, тоді будемо вести відлік місяців, коли станеться сама передача і постановка на озброєння літаків F-16», – сказав він.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

Спікер Повітряних сил ЗСУ наголосив, що таке рішення надзвичайно важливе для того, щоб вже зараз Україна здійснювала певні кроки щодо навчання пілотів, техніків та офіцерів бойового управління.

Раніше Юрій Ігнат заявляв, що винищувачі F-16 потрібні Україні для захисту від ворожих ракетних обстрілів по містах та критичній інфраструктурі.

Нагадаємо, Юрій Гнат заявляв, що найефективнішою зброєю проти керованих авіаційних бомб можуть стати західні винищувачі типу F-16.

Крім того, Гнат заявив, що передача польських та словацьких МіГ-29 дещо посилить можливості винищувальної авіації Повітряних Сил у виконанні поточних бойових завдань, але в жодному разі не вирішить питання контрнаступу та перемоги.

Також повідомлялося, що в Естонії розглядають придбання винищувачів F-16 для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: