Британія влітку почне навчати українських пілотів

Читать на русском
Британія влітку розпочне базову підготовку українських пілотів. Вони отримають навички, за допомогою яких зможуть керувати різними типами літаків.
Фото: CNN

Велика Британія цього літа розпочне початкову фазу навчання українських пілотів. Вони пройдуть базову підготовку.

Про це йдеться у заяві британського уряду.

Винищувачі F-16: що відомо про перспективи отримання американських літаківУкраїна хоче одержати від союзників американські винищувачі F-16. Що про це відомо – на інфографіці.

Минулого року Британія підготувала 15 тисяч українських військових, і прем'єр-міністр Ріші Сунак обіцяв розробити програму навчання для українських пілотів. Влітку розпочнеться початкова фаза навчання: «Буде адаптовано програму, яку використовують британські пілоти, щоб дати українцям навички пілотування, за допомогою яких вони зможуть керувати різними типами літаків. Це навчання йде пліч-о-пліч із зусиллями Великої Британії по роботі з іншими країнами з надання винищувачів F16».

У британському уряді також підтвердили, що поставлять Україні сотні зенітно-ракетних комплексів та додаткових безпілотних авіаційних систем, зокрема, ударні безпілотники з радіусом дії понад 200 км.

«Це вирішальний момент у опорі України жахливій агресивній війні, яку вони не обирали та не провокували. Їм потрібна постійна підтримка міжнародного співтовариства для захисту від шквалу безперервних та невиборчих нападів, які вже більше року є їхньою повсякденною реальністю. Ми не повинні їх підвести. Лінія фронту путінської агресивної війни може проходити в Україні, але лінії розламу простягаються у всьому світі», – зазначив Сунак.

Він також нагадав, що у червні Велика Британія проведе Конференцію з відновлення України. А торік надала Україні військову підтримку на суму 2,3 мільярда фунтів стерлінгів.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський сьогодні прибув до Британії. Він та Сунак проведуть переговори у заміській резиденції Чекерс.

Нагадаємо, минулого тижня Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет великої дальності Storm Shadow.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: