Немає жодних раціональних причин відмовляти Україні в постачанні винищувачів – Зеленський

Читать на русском
Україні дуже потрібні сучасні військові літаки, сказав Зеленський, і немає раціональних причин, щоб відмовляти у їхньому постачанні.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що союзники не мають раціональних причин відмовляти Україні в наданні сучасних літаків.

Він сказав про це на пресконференції під час візиту до Гааги.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

«Закликаю Бельгію та Нідерланди приєднатися до якнайшвидших поставок (військової допомоги – ред.), зокрема, уклавши угоду про прискорення поставок, про створення коаліцій щодо надання нових озброєнь. Ми спілкувалися з керівниками країн Північної Європи, з іншими – вони абсолютно готові створити коаліцію з постачання броньованої техніки. Нам також дуже потрібні сучасні військові літаки: немає жодного раціонального обґрунтування відмовляти у цьому. Ми маємо зміцнити «крила України», щоб прискорити мир», – сказав президент.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що надання Україні винищувачів F-16 є питанням часу і буде прив'язане до результатів контрнаступу.

У Данії вважають, що рішення Заходу про можливе надання Україні бойових літаків буде ухвалено до літа.

Поки винищувачі України поставили лише Польща та Словаччина – радянські МІГ-29.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: