В Повітряних силах підтвердили збиття ракети «Кинжал»

Читать на русском
Під час нічної атаки, 4 травня, українська протиповітряна оборона вперше збила російську гіперзвукову ракету Х-47 Кинджал.
howstuffworks.com

Під час нічної атаки, 4 травня, українська протиповітряна оборона вперше збила російську гіперзвукову ракету Х-47 «Кинджал».

Це у Telegram підтвердив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

За його словами, ракету збили 4 травня під час нічної атаки у небі Київщини.

«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти УкраїниСкільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.

«Вітаю український народ з історичною подією!Так, ми збили «не имеющий аналогов»Кинджал! Сталось це під час нічної атаки 4 травня у небі Київщини. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території росії», – йдеться в повідомленні.

Варто додати, що гіперзвукову ракету українським військовим вдалось збити завдяки зенітно-ракетному комплексу Patriot.

«І ще одне, не потрібно бігти, як кажуть в Україні: поперед батька в пекло, завчасно оприлюднювати інформацію, якою може скористатися ворог! Ми обов’язково повідомлятимемо що, де, чим, і коли збили! На все свій час», – зауважив генерал-лейтенант.

Раніше повідомляли, що це могло статися близько 02:40 четверга у небі над Києвом.

Нагадаємо, що в ніч проти четверга, 4 травня, ворог атакував Україну ракетами та безпілотниками. У низці міст лунали вибухи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: