США впевнені у правдивості заяви України щодо перехоплення гіперзвукового «Кинджалу» – CNN

Читать на русском
США впевнені у достовірності заяви України про використання американської системи ППО Patriot для перехоплення російської гіперзвукової ракети Кинджал.
Українські захисники збили гіперзвукову ракету «Кинджал»Фото з відкритих джерел

У Сполучених Штатах Америки не мають сумнівів у достовірності заяви України про збиття російської гіперзвукової ракети «Кинджал» з використанням американського комплексу протиповітряної оборони Patriot.

Про це пише CNN із посиланням на інформоване джерело.

«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти УкраїниСкільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.

«Хоча система Patriot успішно протистоїть балістичним ракетам, її здатність зупиняти гіперзвукові ракети повітряного базування до минулого тижня була суто теоретичною. Перехоплення, яке здійснила Україна, підтвердило цю здатність – для Пентагону це важлива подія», – пише агентство, цитуючи джерело.

Зазначається, що це важливо з кількох причин.

Виробництво гіперзвукових балістичних ракет завжди було складним для росії, а санкції лише ускладнили його. Путін раніше публічно рекламував можливості російської гіперзвукової зброї та казав, що вона може подолати всі існуючі системи ППО.

До минулого тижня росія розраховувала на стовідсоткове влучання при застосування гіперзвукової балістичної ракети, сказало джерело. Перехоплення поставило цей розрахунок під сумнів.

«Той факт, що перехоплення здійснив український екіпаж, який пройшов підготовку в Оклахомі, але не мав американських радників на полі бою, ще більше порадував Пентагон, адже це можна вважати значним поверненням інвестицій. Перехоплення також, імовірно, викликало серйозну невизначеність для росії – там постало питання, чи є в України стійкий засіб протидії гіперзвуковим балістичним ракетам», – йдеться у матеріалі CNN.

Нагадаємо, 5 травня з'явилася інформація про те, що у небі над Києвом ЗСУ могли вперше збити ракету «Кинжал».

Потім Повітряні сили спростували цю інформацію.

Однак наступного дня у Повітряних силах підтвердили знищення ракети «Кинжал».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: