Повітряні сили ЗСУ вночі збили 18 російських ракет, у тому числі 6 «Кинджалів»

Читать на русском
Росія атакувала Україну 6 аеробалістичними ракетами Кинджал, 9 крилатими ракетами Калібр та 3 ракетами наземного базування – всі знищені.
Reuters

Російські окупанти в ніч проти 16 травня атакували Україну з північного, південного та східного напрямку 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти УкраїниСкільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»).

«Усі ракети знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗС України», – заявили військові.

Крім того, росіяни атакували ударними дронами типу Shahed-136/131 та проводили повітряну розвідку трьома безпілотниками – всі вони також знищені.

Нагадаємо, у військовій адміністрації Києва повідомили, що нічна атака була винятковою за своєю щільністю: було випущено максимальну кількість ракет за найкоротший проміжок часу.

4 травня українська протиповітряна оборона вперше збила російську гіперзвукову ракету Х-47 «Кинджал». Це було зроблено за допомогою американської системи Patriot.

Як виглядають уламки ракети можна подивитися на відео.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: