Зеленський сьогодні буде у Британії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідає Лондон і зустрінеться із британським прем'єром Ріші Сунаком.
Ілюстративне фотоpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 травня, відвідає Велику Британію. У столиці він зустрінеться із прем'єр-міністром Ріші Сунаком.

Зеленський повідомив про це у Telegram.

«Сьогодні – Лондон. Велика Британія – лідер, коли йдеться про розширення наших спроможностей на землі та у небі. Сьогодні ця співпраця продовжиться. Зустрінуся з моїм другом Ріші. Проведемо предметні переговори тет-а-тет і делегаціями», – написав глава держави.

Нагадаємо, цими вихідними український президент влаштував тур найближчими союзниками. У суботу Зеленський був в Італії, де зустрівся з прем'єр-міністром та президентом країни, а також Папою Римським.

Джорджія Мелоні після переговорів пообіцяла надати Україні повну підтримку вступу до ЄС. Крім того, Зеленський домовився в Італії про зброю та ППО.

Після Риму Зеленський полетів до Німеччини для зустрічі з канцлером Олафом Шольцем та президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Перед цим візитом Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні на 2,7 млрд євро.

У Німеччині Зеленському вручили премію Карла Великого.

Цієї ночі президент України побував у Франції для переговорів із Еммануелем Макроном. Французький лідер пообіцяв ЗСУ бронемашини та легкі танки. Також президенти ухвалили спільну декларацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: