Шольц про новий пакет допомоги для України: ми сподіваємося, що війна швидко закінчиться

Читать на русском
Німецький канцлер підкреслив, що за допомогою сучасної зброї, яку надають, Україну вдасться привести в такий стан, що вона буде здатна себе захищати.
Фото: t.me/u_now

За допомогою зброї, яку, зокрема, Україна отримає у новому пакеті допомоги від Німеччини, вдасться швидко закінчити війну.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Він наголосив, що Німеччина є на другому місці серед тих хто підтримує Україну, після США.

«Звичайно наше завдання полягає в тому, щоб допомагати Україні оборонятися. Це те, що ми робимо. І Німеччина, після америки, є на другому місці серед тих хто підтримує україну. Це це так і залишиться в майбутньому. Тому цей пакет військової допомоги зараз є таким великим. Це мільярдна сума. Наш меседж цілком чіткий стосовно України, але також і по відношенню до російського агресора. Ми Україну будемо підтримувати так довго, як це буде потрібно. Ми сподіваємося що війна швидко закінчиться», – сказав Шольц.

Німецький канцлер підкреслив, що за допомогою сучасної зброї, яку надають, Україну вдасться привести в такий стан, що вона буде здатна себе захищати.

«Але ми також готуємося, і наші партнери готуються, до того, що ця допомога буде довготривалою. Так довго, як ще буде потрібно. Це важлива заява, яку треба зробити. І на цьому ми концентруємося – Україна має захищатися», – додав Шольц.

Нагадаємо, 13 травня Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні на 2,7 млрд євро, до якого увійдуть зенітно-ракетні комплекси, танки та БМП.

Як повідомлялося, 14 травня президент України Володимир Зеленський прибув до Берліна з офіційним візитом. Він вже зустрівся з німецьким колегою Франк-Вальтером Штайнмаєром та канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: