Франція та Україна закликали рф вийти з Запорізької АЕС

Читать на русском
Президенти України і Франції в спільній заяві закликали росію вивести свої збройні сили з території Запорізької атомної електростанції.
Фото: Офіс президента

Росія повинна негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Про це говориться у спільній заяві президента України Володимира Зеленського та президента Франції Еммануеля Макрона, яка була оприлюднена під час зустрічі у Парижі, що відбулася 14 травня.

«Франція та Україна окремо закликають росію вийти із Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), безвідповідальне захоплення та мілітаризація якої російськими збройними силами створює серйозну загрозу», – йдеться в спільній декларації, оприлюдненій Офісом президента України в ніч на понеділок.

У декларації йдеться і про те, що Франція високо оцінює рішучість і мужність українського народу та ЗСУ і визнає їхній значний внесок у безпеку Європейського континенту та за його межами.

Зазначається, що Франція продовжуватиме надавати політичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, за підсумками зустрічі президентів України і Франції стало відомо, що Франція передасть кільком українським батальйонам десятки броньованих машин і легких танків.

У Парижі Володимир Зеленський та Еммануель Макрон також говорили про формулу миру, «коаліцію винищувачів» та подальшу військову допомогу Україні.

Раніше голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що ситуація на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції ускладнюється та стає усе менш передбачуваною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: