Італія надасть Україні зброю та ППО – Зеленський

Читать на русском
Президент Зеленський домовився з Італією про надання Україні зброї та ППО, а також подякував за  підтримку України у відстоюванні суверенітету й територіальної цілісності.
Володимир Зеленський та Джорджа МелоніФото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський повідомив, що домовився в Італії про зброю та ППО для України.

Про це він заявив у вечірньому зверненні за підсумками 444-го дня війни.

«Сьогодні – у Римі. Як завжди з такими візитами, є результат. Сьогодні ми стали міцнішими.

Зустрівся з президентом Італії та Головою Ради міністрів – це політичний рівень зустрічей. Почув, що Італія продовжить підтримку України – настільки, наскільки потрібно, щоб нам вистояти й захистити своїх людей, свою територію», – підкреслив Зеленський.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Погоджуємо з Джорджею, пані прем’єр-міністром, наші нові спільні оборонні кроки. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту неба. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту на землі. Домовилися про зброю та ППО. Як Джорджа правильно сказала, коли ми в Україні захищаємо свободу й наше життя від російських бомб і ракет, від терору, ми віддаляємо війну від решти Європи.

  • Сьогодні я мав честь особисто подякувати Риму, усій Італії, пані Мелоні та кожному й кожній в італійському політичному класі, хто чесно відповідає на наявну загрозу всьому нашому європейському способу життя.

  • Зустрівся з Папою Римським Франциском, і це була розмова, яка справді може вплинути на історію, справді може допомогти зупинити зло агресії. Я розказав про злочини, які скоїли російські окупанти проти наших людей, про депортацію українських дітей. Невідома навіть точна кількість, скількох дітей росія вкрала з України й ховає від рідних, від України десь там на чужині. Попросив Його Святість допомогти повернути наших дітей додому, в Україну.

  • Розказав і про інші пункти нашої формули миру, окрім повернення всіх депортованих і полонених. І вірю, що воля та щирість Його Святості можуть наблизити реалізацію нашої формули миру, можуть наблизити справедливий, чесний мир.

  • Увечері звідси, з Рима, я говорив із Президентом Південно-Африканської Республіки. Говорив про формулу миру, про справедливість, про те, що наш світ має бути обʼєднаний правилами міжнародного права. Кожен, хто допомагатиме агресору зброєю, буде співучасником з усіма наслідками. Закликав пана Президента долучитися разом з іншими країнами світу, всіх континентів, Африки до спільної роботи для реалізації нашої формули миру.

  • До речі, Італія сьогодні абсолютно чітко підтримала всі пункти української формули миру. Я дякую вам за це.

  • Є сьогодні й Спільна декларація з Італією. Всі важливі речі: Євросоюз – Італія підтримала початок переговорів у 23-му році, правильні та вчасні сигнали щодо НАТО.

  • І ще одне. Особливо я вдячний усім тим людям, які були на вулицях Рима з нашими українськими прапорами, які зустрічали українську делегацію з відкритим серцем і щирою доброю емоцією... Італія завжди має бути на боці добра, щоб добро залишалося у Європі!

Також президент подякував Повітряним силам і всім бійцям ППО інших видів і родів військ України.

Нагадаємо, 13 травня президент України Володимир Зеленський відвідав Рим, де зустрівся із президентом Італії.

Також повідомлялося, що Зеленський зустрівся з Папою Римським у Ватикані.

Окрім того, Зеленському в Італії пообіцяли повну підтримку інтеграції України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: