Угорщина погрожує заблокувати прийняття нового пакету санкцій проти рф: причина

Читать на русском
Офіційний Будапешт незадоволений тим, що Україна внесла один із угорських банків до списку міжнародних спонсорів війни. Сійярто стверджує, що діяльність OTP Bank нібито відповідає всім стандартам.
Фото: hungarytoday.hu

Представники Угорщини можуть заблокувати ухвалення Євросоюзом 11-го пакету санкцій проти росії, якщо Україна не виключить OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни.

Таку заяву зробив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, його цитує Euronews.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Сійярто назвав «скандальним та обурливим» внесення угорського банку до цього списку. Він стверджує, що діяльність OTP Bank нібито відповідає всім міжнародним стандартам та законодавству.

«Я ясно дав зрозуміти на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, що нам буде дуже важко навіть розпочати переговори щодо 11-го пакету санкцій, поки OTP перебуває в цьому списку. Ми вимагаємо, щоб Україна прибрала ОТР Банк зі свого переліку», – заявив Сійярто.

Нагадаємо, OTP Bank було внесено до списку міжнародних спонсорів війни росії проти України 4 травня. За даними НАЗК, російська «дочка» угорської фінкомпанії залишається одним із провідних банків на російському ринку і продовжує надавати пільгові умови кредитування військовим армії рф.

Варто зазначити, що уряд Угорщини займає неоднозначну позицію щодо вторгнення росії в Україну. Будапешт продовжує вести торгівельну діяльність із країною-окупантом та часто блокує ініціативи західних країн щодо підтримки України.

Зокрема, нещодавно партія Віктора Орбана «Фідес» не підтримала резолюцію про арешт російського диктатора володимира Путіна в рамках виданого Міжнародним кримінальним судом ордера.

А раніше Орбан назвав Україну «неіснуючою у фінансовому сенсі країною». У МЗС України вже відреагували на цю заяву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: