Угорщина заборонила ввезення сільськогосподарської продукції з України

Читать на русском
Угорщина тимчасово заборонила імпорт зернових та олійних культур, а також деяких інших сільськогосподарських продуктів з України.

Угорщина тимчасово заборонила імпорт зернових, олійних культур та деяких інших сільськогосподарських продуктів з України.

Про це повідомив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь, якого цитує видання 24.hu.

«Уряд зобов'язується представляти інтереси угорських фермерів, і за відсутності дієвих заходів з боку Євросоюзу, він, як і Польща, тимчасово заборонить імпорт зернових та олійних культур з України та деяких інших сільськогосподарських продуктів в Угорщину», – сказав прем'єр.

За його словами, це обмеження триватиме до 30 червня 2023 року. За цей час ЄС знайде рішення у ситуації, що склалася, адже продовження нинішніх ринкових тенденцій серйозно нашкодить сільському господарству Угорщини.

Він підкреслив, що українське сільське господарство працює з виробничими практиками, що більше не дозволені в Європейському Союзі. Через надзвичайно низькі виробничі витрати воно почало експортувати на європейський ринок велику кількість м'яса птиці, яєць і меду, на додаток до зернових і олійних культур. Це унеможливило збут продукції угорськими та центральноєвропейськими фермерами.

Нагадаємо, 15 квітня польський уряд вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України, щоб захистити польський аграрний сектор.

Також стало відомо, на який термін припинили імпорт українського зерна до Польщі.

Раніше повідомляли, що на початку березня Польща спростила експорт агропродукції з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: