Угорщина і сама отримує чималі гроші від ЄС – у МЗС відповіли на заяву Орбана про фінансування України

Читать на русском
У МЗС нагадали Угорщині, що вона сама отримує чималі гроші від Євросоюзу. До того ж, фінансова підтримка України це ще й інвестиція в європейську безпеку.
Фото: ТАРС

З боку Угорщини цинічно висловлюватись про фінансові питання інших країн, тоді як вона сама отримує чималі гроші від Євросоюзу. До того ж, допомога Україні – не благодійність, а внесок у власну безпеку.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну «фінансово неіснуючою».

«Чергова антиукраїнська заява. Зовсім не дивуємося, що вона отримала миттєву схвальну реакцію в Москві. Цинічно, що угорське керівництво висловлюється про фінансові питання інших країн в той час, коли сама Угорщина отримує чималі гроші від Європейського Союзу для підтримки своєї економічної стабільності. Закликаємо Віктора Орбана глянути правді в очі: підтримка України — не благодійність. Підтримуючи Україну, Європа інвестує, насамперед, в свою власну безпеку», – відповів Орбану представник МЗС Олег Ніколенко.

Він додав, що угорська влада має бути вдячна Україні за мирне небо над Будапештом та іншими європейськими містами.

До речі, заяву Орбана похвалив Дмитро Медведєв. Він написав: «Можна лише додати, що як тільки закінчиться західне фінансування, закінчиться сама Україна. Адже вона нікому не потрібна».

Нагадаємо, раніше Орбан говорив, що Україна «може воювати лише доти, доки США її підтримують грошима та зброєю. Якщо американці хочуть миру, мир буде».

При цьому прем’єра Угорщини, як повідомили в ОПУ, запрошували в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: