«Поведінка Угорщини неадекватна»: Зеленський прокоментував стосунки країни НАТО з рф

Читать на русском
Згідно з його словами, не можуть бути союзники НАТО за країну, яка називає Альянс ворогом. Зеленський назвав це неадекватною поведінкою.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський вважає, що поведінка Угорщини та її стосунки з країною-агресором не відповідають статусу союзника НАТО.

Про це він сказав в інтерв’ю фінським, шведським, данським і норвезьким журналістам, відео якого опубліковано у Телеграм-каналі українського лідера.

«Як розв’язати суперечку з Будапештом? Питання тільки в бажання Будапешту. Мені здається, існує політична заплутаність політичних еліт в Угорщині. Дуже дивна ситуація, чи може бути країна НАТО за росію і проти НАТО?», – сказав Зеленський.

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

Згідно з його словами, не можуть бути союзники НАТО за країну, яка називає НАТО ворогом.

Зеленський назвав це неадекватною поведінкою, зазначивши, що «союзник це не просто слово, це – зміст, це союз держав з однаковим поглядом на безпеку, на цінності».

«По різному ставляться до певних моментів, але є договір союзників, які захищають один одного і відповідні цінності. І якщо всі союзники кажуть, що росія нас називає ворогом, ми повинні ставити росію на місце, то не може одна держава сказати – ні, росія наш союзник. Так не може бути. Значить ти вже не союзник Альянсу. І тому, якщо ти де-юре союзник, а де-факто працюєш проти, то ти не маєш радити Україні йти або не йти в НАТО. І ти не маєш робити перепони», – додав він.

Нагадаємо, уряд Угорщини займає неоднозначну позицію щодо вторгнення росії в Україну. Вона продовжує вести торгівельну діяльність із країною-окупантом та часто блокує ініціативи західних країн щодо підтримки України.

Зокрема, нещодавно партія Орбана «Фідес» не підтримала резолюцію про арешт російського диктатора володимира Путіна в рамках виданого Міжнародним кримінальним судом ордера.

А раніше Орбан назвав Україну «неіснуючою у фінансовому сенсі країною». У МЗС України вже відреагували на цю заяву.

Окрім цього, Орбана обурила заява генсека НАТО про майбутнє України в Альянсі.

Також у парламенті Угорщини заявили, що Україні для вступу до НАТО потрібен дозвіл рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: