Глава МЗС Угорщини обурився присутністю Кулеби на зустрічі НАТО

Читать на русском
За версією Сійярто, зустріч міністрів країн-членів НАТО має наголосити, що Альянс не бере участі у війні росії проти України.
Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Присутність глави МЗС України Дмитра Кулеби на міністерській зустрічі НАТО, яка проходить у Брюсселі, нібито суперечить принципам Альянсу.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, свою позицію він опублікував у Facebook.

«Запрошення міністра закордонних справ України порушує принцип єдності союзників у рамках НАТО, але заради конструктивності ми візьмемо участь у спілкуванні», - написав Сійярто.

За його словами, ця зустріч має наголосити, що Альянс не є стороною конфлікту у війні рф проти України.

«Ми прийшли сюди з надією, що ніхто не поставить під сумнів правильність нашого раніше прийнятого спільного рішення про те, що НАТО не є частиною війни, що відбувається на території нашого сусіда, і що потрібно робити все, щоб запобігти прямому зіткненню між НАТО і росією», – написав Сійярто.

Крім того, глава угорського МЗС дозволив собі заявити, що Україна нібито обмежує права угорців Закарпаття, і з цієї причини Будапешт не голосуватиме за можливий вступ України до НАТО.

Нагадаємо, Кулеба вирушив до Брюсселя для участі в офіційному засіданні комісії Україна-НАТО. Це перше засідання комісії на рівні глав МЗС за участю України з 2017 року.

До цього Угорщина блокувала проведення засідань комісій вище за рівень послів.

Раніше Сійярто заявив, що Будапешт і надалі виступатиме за припинення вогню та початок мирних переговорів між Україною та рф, але позиція країни не означає, що росія має зберегти за собою окуповану на даний момент територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: