У Білому домі назвали кількість військових, яких рф втратила за 5 місяців в районі Бахмута

Читать на русском
За останні 5 місяців країна-агресор втратила на Бахмутському напрямку понад 100 тисяч військових.
Фото: reuters

За останні 5 місяців країна-агресор втратила на Бахмутському напрямку понад 100 тисяч військових, в тому числі понад 20 тисяч загиблих в бою, майже половина з яких – солдати ПВК «Вагнера».

Про це повідомляє агенція Reuters, із посиланням на заяву речника Білого дому з питань національної безпеки Джона Кірбі.

«Росія виснажила свої військові запаси і свої збройні сили. Лише з грудня, за нашими оцінками, рф зазнала понад 100 000 втрат, в тому числі понад 20 000 загиблих в бою, майже половина з яких - солдати Вагнера», - йдеться у повідомленні.

Згідно зі словами Кірбі, відповідні дані підтверджені американською розвідкою.

Він наголосив, що спроба росії здійснити наступ на Донбасі через Бахмут провалилася. Окупанти не змогли захопити «жодної реальної стратегічно важливої території».

Він додав, що успіхи росіян у Бахмуті були досягнуті «жахливою, жахливою ціною», а оборона України в цьому регіоні залишається сильною. За його словами, кількість втрат втричі перевищила кількість американських жертв у Гуадалканальській кампанії під час Другої світової війни.

Нагадаємо, що за 30 квітня, українські захисники ліквідували ще 450 російських солдатів. Загальна кількість втрат російської армії наближається до 191 тисячі.

Раніше стало відомо, скільки російських бійців воюють на Бахмутському напрямку.

Також ЗСУ за добу знищили більше роти росіян на Таврійському напрямку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: