Ворог обстрілює Бахмут фосфорними снарядами та атакує на трьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Протягом доби Сили оборони відбили 39 атак противника на трьох напрямках, найзапекліші бої ведуться за міста Бахмут та Мар'їнка.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Протягом доби Сили оборони відбили 39 атак противника на трьох напрямках, найзапекліші бої ведуться за міста Бахмут та Мар'їнка.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 7 травня.

Там розповіли, що за цю добу окупанти завдали 8 ракетних ударів по території України, зокрема, 2 ракети С-300 поцілили по цивільному підприємству у Балаклії на Харківщині, внаслідок чого поранено 5 цивільних.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

«Крім того, 5 російських ракет Х-22 окупанти випустили по цивільних об'єктах Миколаївської області і одну ракету Х-22 - по Херсонщині, без втрат. Також ворог завдав 22 авіаційних ударів і здійснив понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та Нікополя Дніпропетровської області. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення», – йдеться у зведенні.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Російські війська атакують позиції ЗСУ у Бахмуті та обстрілюють місто запальними та фосфорними боєприпасами. Крім того, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Хромового, Івановського, Тимчасового Яру та Ступочек.

На Авдіївському напрямку противник намагався атакувати в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Невельське, Нетайлове, Карлівка та Остро Донецької області.

На Мар'їнському напрямку противник продовжує наступати в районі Мар'їнки. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Красногорівка, Мар'їнка та Перемога Донецької області.

На Куп'янському напрямі противник наступальних дій не проводив. При цьому росіяни завдали авіаційного удару в районі Гряниківки та обстріляли Фіголівку, Новомлинськ, Лиман Перший, Берестове Харківської області; Новоселівське, Стельмахівку Луганської області.

На Лиманському напрямі атак росіян зафіксовано не було. Ворог завдав авіаударів поблизу населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Наніс авіаудари районами населених пунктів Времівка Донецької області та Новоданилівка Запорізької області. Крім того, окупанти здійснили обстріл понад 45 населених пунктів.

Російські окупанти продовжують під приводом евакуації мирних жителів вивозити награбоване майно із прифронтових населених пунктів тимчасово захоплених територій.

«Так, у Михайлівці Запорізької області, зафіксовано евакуацію всього майна разом із співробітниками ворожих фінансових установ на викрадених у місцевих мешканців легкових автомобілях. А до Дніпрорудного прибуло 15 автобусів для евакуації представників російської окупаційної адміністрації та так званої «народної міліції» разом із їхніми родинами. Військовослужбовці російських окупаційних військ масово грабують магазини з оргтехнікою та викрадають легкові автомобілі», – зазначили у Генштабі.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника та вразила ворожий зенітно-ракетний комплекс.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження окупантів, а також 3 склади боєприпасів ворога.

Нагадаємо, українські захисники за добу ліквідували понад 600 окупантів.

Раніше у Генштабі розповіли, що у стані ворога спостерігаються великі проблеми з моральним духом та медичним забезпеченням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: