У Нью-Йорку готуються до масштабних протестів через справу Трампа – ЗМІ

Читать на русском
Хоча Трамп прибуде до суду лише 4 квітня, місто вже готується до його візиту. Навколо маєтку Трамп-тауер на Манхеттені зводять барикади
Дональд ТрампAP Photo

У США Нью-Йорк готується до масових протестів через справу колишнього президента Дональда Трампа, який скоро прибуде в місто, щоб взяти участь у судовому засіданні. Йому інкримінують махінації з передвиборчим фондом через історію з порнозіркою Стормі Деніелс.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Молодший Трамп запропонував припинити надавати Україні військову допомогуСин Трампа звинуватив Україну в тому, що це саме українська ракета вдарила по території союзника США по НАТО - Польщі

За даними видання, ввечері 3 квітня Трамп вилетить до Нью-Йорка з Флориди. Вже 4 квітня він має свідчити перед судом. В рамках дій у справі його сфотографують, візьмуть відбитки пальців, також суд заслухає обвинувачів. Це перший випадок в історії США, коли колишній президент постане перед судом через кримінальні звинувачення і буде підданий подібним процедурам.

При цьому, хоча Трамп прибуде до суду тільки 4 квітня, місто вже готується до його візиту. Навколо маєтку Трамп-тауер на Манхеттені зводять барикади, йде підготовка до протестів безпосередньо біля будівлі суду.

У Департаменті поліції Нью-Йорка підтвердили, що очікують 4 квітня масштабних заворушень через Трампа, проте запевнили, що всі поліцейські сили міста приведені в стан повної бойової готовності.

«Департамент знаходиться в готовності, щоб зреагувати в разі необхідності, і буде гарантувати, що кожен учасник протесту зможе мирно відстояти свої права» – сказали в поліції.

31 березня колишньому президенту США Дональду Трампу пред'явили кримінальне обвинувачення. Це перший подібний випадок в американській історії.

Додамо, що Трамп офіційно розпочав передвиборчу кампанію на пост президента у 2024 році, подавши 15 листопада 2022 року документи до Федеральної виборчої комісії, а потім звернувся до своїх прихильників у Мар-а-Лаго у Флориді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: