На Миколаївщині СБУ викрила схему розкрадання грошей на оборонні товари

Читать на русском
СБУ затримала віцемера Вознесенська, який підозрюється у розкраданні бюджетних грошей на закупівлі оборонної продукції.
СБУ заявила про схему розкрадання грошей на оборонні товари у ВознесенськуСлужба безпеки України

Посадовці Вознесенської міської ради у Миколаївській області підозрюються у розкраданні грошей на закупівлі оборонної продукції. Затримано віцемера.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки України викрила схему привласнення бюджетних коштів, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони у прифронтових районах Миколаївщини. У межах справи затримали першого заступника мера міста Вознесенськ.

«Він залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду», – говориться у повідомленні.

Матеріали розслідування свідчать, що фігуранти налагодили злочинний механізм виведення у тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції.

За попередніми даними, учасники оборудки завдали державі збитки на майже мільйон гривень.

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів були знайдені документи та чорнові записи із доказами незаконних дій та понад мільйон у гривневому еквіваленті.

На підставі зібраних доказів першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах.

Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, ВАКС заочно ув'язнив Олександра Кіржнєва, якого НАБУ та САП підозрюють в організації схеми зі зриву державного оборонного замовлення.

Раніше повідомлялося, що екс-голова департаменту закупівель Міноборони отримав підозру за неякісні бронежилети.

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила схему розкрадання понад 100 млн на харчуванні для військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: